1 malina2 maliny3 maliny4 maliny5 malin (Brak głosów)
Loading...

Ciasto na biszkopcie z serem i galaretką

Składniki (na blachę o wymiarach 24×28 cm)

– 0,5 kg sera mielonego

-0,5 l śmietana 30%

-2 łyżki cukru pudru

-2 galaretki cytryniowe rozpuszczone w szklance wody -1 łyżka żelatyny rozpuszczona w ¾ szklanki ciepłej wody

-owoce (maliny i borówki)

-2 galaretki krystaliczne (bezbarwne, agrestowe)

-okrągłe biszkopty ‘Wrocławskie’ jedna paczka

-wiórki czekoladowe (opcjonalnie)

Przygotowanie

Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, dodać sptopniowo 2 łyżki cukru pudru. W drugim naczyniu ubić ser. Ubijając dodawać stopniowo śmietanę. Wlać chłodną, przestudzoną galaretkę i żelatynę do masy serowej. Wymieszać na małych obrotach. Blachę wyłożyć pergaminem, na to ułożyć biszkopty i wlać masę. Na masę wyłożyć owoce. Zalać tężejącą galaretką krystaliczną. 2 galaretki rozpuścić w na oko 675ml wody (0,5 l i ¾ szklanki). Włożyć do lodówki na ok. 6 h. Po wyjęciu posypać wiórkami. Gotowe.


Brak komentarzy

Brak komentarzy.

RSS feed for comments on this post.

Wpisz komentarz

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.