Ciasto Brownie
Składniki:
- 20 dag gorzkiej czekolady
- 10 dag mąki
- 30 dag cukru
- 6 jajek
Całe jajka wbić do miski , dodać mąkę , cukier i ubić razem mikserem. Czekoladę połamać na małe kawałki i rozpuścić z masłem na małym ogniu. Ostudzić. Wlać do masy z jajek i zmiksować wszystko razem. Można dodać pokruszone orzechy laskowe (20 dag). Wylać na blaszkę , piec 20 min. w temperaturze 200 st. C . Po upieczeniu pokroić w kwadraty.
- Ciasto Brownie – przysmak dzieci
- Ciasto Brownie – „na okrągło”
- Ciasto Brownie z kolorową posypką
- Ciasto Brownie – przysmak dzieci
By Magda, Wrzesień 12, 2009 @ 7:36
Ciasto do wykonania nawet dla takiego laika, jak ja i Kacper. Wyszło nam świetnie już za pierwszym razem i pełniło funkcję tortu urodzinowego. Zniknęło w 1 dzień, w tym większość w brzuchu Kacpra ;-)))
By blue, Wrzesień 18, 2009 @ 9:16
chciałam zapytać ile potrzeba masła. Całe?? Pozdrawiam
By Anonim, Wrzesień 24, 2009 @ 11:00
Ja dodaję 1/4 kostki.
Pozdrawiam
By Kasia_s953, Październik 13, 2009 @ 13:10
Masła dodaje się całą kostkę , a jak używamy margaryny to odkraja się 4/5 i się to roztapia
By basia, Październik 16, 2009 @ 14:32
pyszne te ciasto
By basia, Październik 16, 2009 @ 14:34
piekłam też z rodzynkami, są lepsze od orzechów. pozdro.
By potwór - robert de niro, Październik 16, 2009 @ 15:12
z krewetkami też jest pycha. nie ma to jak owoce morza co ty na to Kasiu!
By aasia, Październik 16, 2009 @ 15:14
tylko się nie posraj z tymi owocami morza. Żal z Ciebie. LOL!!!!!!!!!!!!!!!! kto dodaje krewaetki do ciasta, jebło Cię!!!!!!!!!!!!!??????????????????? nie przejmuj sie Kasiu to jakiś kretyn.
By Kasia_s953, Październik 27, 2009 @ 14:04
Ja osobiście nie lubię ani rodzynek ani orzechów więc nie dodaje żadnych bakali. I zdecydowanie jestem przeciwko dodawaniu do ciasta owoców morza…. żałosne
By kacper, Styczeń 1, 2010 @ 11:39
Kasiu, naprawdę „wypasione” to ciasto.
By potwór - robert de niro, Styczeń 27, 2010 @ 14:57
Sama jesteś kaśiu_s953 żałosna, skoro czegoś nie próbowałaś to skąd wiesz,że jest nie dobre. ŻAL Z CIEBIE !!! a orzechy i rodzynki są gites !!!
By ala_ or pudło 456, Styczeń 27, 2010 @ 15:00
Uważam,że ktoś musi być kompletnym idiotą skoro dodaje do ciasta krewerki xd :D, a wy znacie tego jak mu tam, roberta de niro, czy jak mu tam?
By :D marek_ saba, Styczeń 27, 2010 @ 15:02
ŻAL XD, LOL, kto to wymyślił, a to ciasto jest jebnięte, ciekawe jak właścicielka ?
By Kasia_s953, Styczeń 27, 2010 @ 19:34
ja po prostu dałam przepis na ciasto , a tu jacys nie normalni ludzie piszą , że jest jebniete, a inni ,,madrzy” chca dodawac do ciasta krewetek. moze ktos to lubi , ale to zdecydowanie idiota, a ja mam prawo nie lubić bakalii. Ludzie! Ogarnijcie sie i przestancie pisac co wam slina na klawiature przyniesie … marek_saba próbowałes ciasta? watpie , bo ono jest pyyyyyszne .
By :D marek_saba, Luty 5, 2010 @ 15:19
Ja uważam, że to ciasto jest nie dobr, bo je jadłem. Każdy ma inny gust, mnie ono nie smakuje.
By kolec i bolec - Angelika, Luty 5, 2010 @ 15:22
Hejka wam wszystkim czytającym tę fajną stronkę. Ciasto Brownie jest pyszne i bardzo fajne, że ktoś je dodał. A to,że ktoś dodaje krewetki to już naprawdę ktoś, kto ma coś z banią nie tak. Ciasto palce lizać.
By jasiu, Luty 7, 2010 @ 14:10
dziecinko kto ci podal taki przepis!!- a wogole, skladniki i czas pieczenia!!!!o by cie pogoelo!!, skadona zes sie urwala i co ja mam teraz zrobic z tym zakalcem, stanowczo odradzam!!!miejska kura co kit sprzedaje!!!
By Anonim, Luty 9, 2010 @ 14:00
Jesteś nienormalny!!!!! Jakbyś trochę wiedział to byś się doczytał , że właśnie o to chodzi w tym cieście , że ma wyjść zakalec!!!! Ale on jest dobry , i to on właśnie sprawia , że to jest takie pyszne!! Gdyby nie wyszedł bybłby suchy zakalec. PS Ten przepis jest z bardzo ekskluzywnej ksiązki kucharskiej . Trzeba mieć wyrobiony gust żeby to docenić!!!!!!!!!!!!!!! I sam jesteś kurą ! jak coś ci nie wyszło to twoja wina!!! I naucz się pisać jak człowiek!!
By ~~lokers, Luty 16, 2010 @ 11:13
to ciacho jest pyszne, ci co mówią inaczej nie mają gustu ;PP
By kamasutra xd, Luty 19, 2010 @ 14:49
Polecam też to ciasto z fasolą czerwoną, może też być biała, jak coś to trzeba ugotować tą fasolę ok. 20 dag. i gorącą wrzucić do miski z jajkami. Całuski, pzdrawiam wielbicieli ciasta brownie !!!
By jajcownia xd, Marzec 2, 2010 @ 18:02
Siemano, pycha ciasto, naprawdę, palce lizać, a tu są jakieś debile na tej stronce, papatki.
By potwór - robert de niro, Marzec 16, 2010 @ 18:11
Dawno się nie odzywałem, bo wymyślełem z czym może być to ciasto i wiecie co … może być z popcornem. Lubicie popcorn!!??? jest pyszny, można go dodać ( oczywiście posolony ) do miski z jajkami i wyjdzie pychota. Już jadłem, a jestem szefem kuchnii. Jakbyście mieli pytania to piszcie jak znajde czas to odpisze, Pa pa wam wszystkim, spróbójcie to ciasto z popcornem, koniecznie.
By Kasia_s953, Marzec 18, 2010 @ 23:12
ty potwór – robert de niro, nie wkurzaj mnie , wiem,że robisz to dla beki ,ale twoj sposób… żal nie odzywaj sie juz lepiej
By potwór - robert de niro, Kwiecień 12, 2010 @ 17:11
A kim ty jesteś, że będziesz mnie pouczać? Będę pisać to co mi się podoba, nikt mi tego ni zabroni. A ty babko chyba jesteś jakąś nauczycielką, bo takie ładne i brzmiące pytania wstawiasz, chyba coś w tym jest. Nauczycielka polaka co?
By betula, Maj 9, 2010 @ 17:32
właśnie upiekłam, co prawda 35 min w piecu, i zapomniałaś napisać, ile dodać masła, ale jest boooooskie!!!!! :-))))) Następnym razem zabiorę Kacprowi i Ingolkowi. Zdjęcia wysyłam na priva.
pozdrawiam z krainy niedzielnych wypieków
B.
By Magda, Sierpień 16, 2010 @ 9:53
Ale to nie mój przepis, ja wrzuciłam tylko zdjęcia dzieci jak jedzą ciasto wg tego przepisu, dziś znów muszę je robić, bo Kacper ma urodziny i żadnego innego nie chce ;-))
By Magda, Sierpień 16, 2010 @ 9:55
B., apropos chyba nie podejrzewasz mnie, ze pod cudzymi nickami wpisuję przepisy na te strone
By Ania, Sierpień 11, 2011 @ 21:11
a ja juz robie ktorys raz to ciasto i jak pieke 20 minut to skorupka jest na wierzchu ale w srodku jest plynne:( i musze piec bardzooo dluuugo
By Martaaa_231, Styczeń 10, 2012 @ 18:48
Ja polecam piec w 220′ [rzez 20 min i trzymać do ochłodzenia piekarnika cisto wtedy jest twardsze ale nie rozwala się 😀 Pozdrawiam 😀
By Katarzyna, Styczeń 27, 2012 @ 18:39
Hej wiecie jak usunąć sie z tego portalu? Chce to usunac, bo po co mi to zasmieca skrzynke pocztowa, a ciasto brownie jest za pyszne zeby sie nim dzielic z jakimis ulomami z tej str (czyt. komentarze) , Pozdrawiam Kasia ;pp
By Ewelina, Lipiec 20, 2012 @ 13:11
Polecam dać mniej cukru. 300 g to zdecydowanie za dużo, biorąc pod uwagę, że te dwie czekolady same w sobie już mają bardzo dużo cukru. Właśnie spróbowałam. Muszę wrzucić jeszcze raz w piekarnik, bo ze środka wylewa się płynna masa. To pewnie wina tortownicy, która jest wysoka, a przez to ciasto również.
By jr, Wrzesień 11, 2012 @ 19:31
Nie wiem czemu, ale ciasto mi nie wyszło. W ogóle nie wyrosło, zakalec straszny, można by było nim zabić. A szkoda, bo zapowiadało się ciekawie.
Dodam, że zawsze robiłam brownie z innego przepisu a tym razem chciałam zaoszczędzić na składnikach i proszę…mam nauczkę, że w dobre trzeba inwestować.
Osobiście polecam przepis ze strony http://pieprzczywanilia.blogspot.com/2008/01/ciasto-czekoladowe-lekkie-jak-chmurka.html – dla bardziej wymagających smakoszy.
By Tomasz, Maj 29, 2013 @ 14:54
Banda internetowych idiotów myli murzynka z brownie, czekają aż im ciasto wyrośnie
By babcia gosia, Styczeń 29, 2014 @ 18:53
ciasta tego typu sa pyszne.to nic ze czasami sie cos nie uda.trzeba cwiczyc.prosze sie nie zrazac.najcudowniejsze jest to ze robimy dla kogos kogo kochamy.pan panie niro moze wynieszac z flaczkami lub nereczkami.wola twoja panie.mam 65 lat i ucze cie obslugi tego tablecika.idzie mi nie bardzo ale bede cwiczyc .pozdrawiam wszystkich smakoszy .babia gosia
By kasia, Styczeń 30, 2014 @ 19:53
jak pisze ze ma być pieczony 20 min, to 20 min. to ciasto ma nie wyrosnąć (ew.minimalnie) i ma być zakalcem :)))
By babcia gosia, Luty 7, 2014 @ 20:04
pani kasiu nie spierajmy sie o czas.nie w kazdym piecu piecze sie 20 min.w jednym troche wiecej a w drugim mniej.trzeba wlaczyc …wyczutke gosposi.podobasz mi sie!ale ciasto jest pyszne.ja daje czekolady mleczne,roztopione a biala w kawalkach.smacznego!
By katia, Październik 15, 2016 @ 8:45
co za ludzie. dla niedoksztalconych. BROWNIE TO CIASTO POLEGAJACE NA ROZPLYWANIU SIE W USTACH CO ZA TYM IDZIE IM WIEKSZY ZAKALEC TYM LEPSZE. POZA TYM TO NAJPROSTSZY PRZEPIS NA CIASTO JAKIE MOZE BYC I NIE WYROSNIE BEZ PROSZKU A NIE O TO TUTAJ CHODZI. POZDRAWIAM – CIASTO BOSKIE.