1 malina2 maliny3 maliny4 maliny5 malin (8 głosów, średnia: 4,75 na 5)
Loading...

Ciasto Brownie

brownie1

Ciasto Brownie

Składniki:

  • 20 dag gorzkiej czekolady
  • 10 dag mąki
  • 30 dag cukru
  • 6 jajek

Całe jajka wbić do miski , dodać mąkę , cukier i ubić razem mikserem. Czekoladę połamać na małe kawałki i rozpuścić z masłem na małym ogniu. Ostudzić. Wlać do masy z jajek i zmiksować wszystko razem. Można dodać pokruszone orzechy laskowe  (20 dag). Wylać na blaszkę , piec 20 min. w temperaturze 200 st. C . Po upieczeniu pokroić w kwadraty.


37 komentarzy

  • By Magda, Wrzesień 12, 2009 @ 7:36

    Ciasto do wykonania nawet dla takiego laika, jak ja i Kacper. Wyszło nam świetnie już za pierwszym razem i pełniło funkcję tortu urodzinowego. Zniknęło w 1 dzień, w tym większość w brzuchu Kacpra ;-)))

  • By blue, Wrzesień 18, 2009 @ 9:16

    chciałam zapytać ile potrzeba masła. Całe?? Pozdrawiam

  • By Anonim, Wrzesień 24, 2009 @ 11:00

    Ja dodaję 1/4 kostki.
    Pozdrawiam

  • By Kasia_s953, Październik 13, 2009 @ 13:10

    Masła dodaje się całą kostkę , a jak używamy margaryny to odkraja się 4/5 i się to roztapia

  • By basia, Październik 16, 2009 @ 14:32

    pyszne te ciasto

  • By basia, Październik 16, 2009 @ 14:34

    piekłam też z rodzynkami, są lepsze od orzechów. pozdro.

  • By potwór - robert de niro, Październik 16, 2009 @ 15:12

    z krewetkami też jest pycha. nie ma to jak owoce morza co ty na to Kasiu!

  • By aasia, Październik 16, 2009 @ 15:14

    tylko się nie posraj z tymi owocami morza. Żal z Ciebie. LOL!!!!!!!!!!!!!!!! kto dodaje krewaetki do ciasta, jebło Cię!!!!!!!!!!!!!??????????????????? nie przejmuj sie Kasiu to jakiś kretyn.

  • By Kasia_s953, Październik 27, 2009 @ 14:04

    Ja osobiście nie lubię ani rodzynek ani orzechów więc nie dodaje żadnych bakali. I zdecydowanie jestem przeciwko dodawaniu do ciasta owoców morza…. żałosne

  • By kacper, Styczeń 1, 2010 @ 11:39

    Kasiu, naprawdę „wypasione” to ciasto.

  • By potwór - robert de niro, Styczeń 27, 2010 @ 14:57

    Sama jesteś kaśiu_s953 żałosna, skoro czegoś nie próbowałaś to skąd wiesz,że jest nie dobre. ŻAL Z CIEBIE !!! a orzechy i rodzynki są gites !!!

  • By ala_ or pudło 456, Styczeń 27, 2010 @ 15:00

    Uważam,że ktoś musi być kompletnym idiotą skoro dodaje do ciasta krewerki xd :D, a wy znacie tego jak mu tam, roberta de niro, czy jak mu tam?

  • By :D marek_ saba, Styczeń 27, 2010 @ 15:02

    ŻAL XD, LOL, kto to wymyślił, a to ciasto jest jebnięte, ciekawe jak właścicielka ?

  • By Kasia_s953, Styczeń 27, 2010 @ 19:34

    ja po prostu dałam przepis na ciasto , a tu jacys nie normalni ludzie piszą , że jest jebniete, a inni ,,madrzy” chca dodawac do ciasta krewetek. moze ktos to lubi , ale to zdecydowanie idiota, a ja mam prawo nie lubić bakalii. Ludzie! Ogarnijcie sie i przestancie pisac co wam slina na klawiature przyniesie … marek_saba próbowałes ciasta? watpie , bo ono jest pyyyyyszne .

  • By :D marek_saba, Luty 5, 2010 @ 15:19

    Ja uważam, że to ciasto jest nie dobr, bo je jadłem. Każdy ma inny gust, mnie ono nie smakuje.

  • By kolec i bolec - Angelika, Luty 5, 2010 @ 15:22

    Hejka wam wszystkim czytającym tę fajną stronkę. Ciasto Brownie jest pyszne i bardzo fajne, że ktoś je dodał. A to,że ktoś dodaje krewetki to już naprawdę ktoś, kto ma coś z banią nie tak. Ciasto palce lizać.

  • By jasiu, Luty 7, 2010 @ 14:10

    dziecinko kto ci podal taki przepis!!- a wogole, skladniki i czas pieczenia!!!!o by cie pogoelo!!, skadona zes sie urwala i co ja mam teraz zrobic z tym zakalcem, stanowczo odradzam!!!miejska kura co kit sprzedaje!!!

  • By Anonim, Luty 9, 2010 @ 14:00

    Jesteś nienormalny!!!!! Jakbyś trochę wiedział to byś się doczytał , że właśnie o to chodzi w tym cieście , że ma wyjść zakalec!!!! Ale on jest dobry , i to on właśnie sprawia , że to jest takie pyszne!! Gdyby nie wyszedł bybłby suchy zakalec. PS Ten przepis jest z bardzo ekskluzywnej ksiązki kucharskiej . Trzeba mieć wyrobiony gust żeby to docenić!!!!!!!!!!!!!!! I sam jesteś kurą ! jak coś ci nie wyszło to twoja wina!!! I naucz się pisać jak człowiek!!

  • By ~~lokers, Luty 16, 2010 @ 11:13

    to ciacho jest pyszne, ci co mówią inaczej nie mają gustu ;PP

  • By kamasutra xd, Luty 19, 2010 @ 14:49

    Polecam też to ciasto z fasolą czerwoną, może też być biała, jak coś to trzeba ugotować tą fasolę ok. 20 dag. i gorącą wrzucić do miski z jajkami. Całuski, pzdrawiam wielbicieli ciasta brownie !!!

  • By jajcownia xd, Marzec 2, 2010 @ 18:02

    Siemano, pycha ciasto, naprawdę, palce lizać, a tu są jakieś debile na tej stronce, papatki.

  • By potwór - robert de niro, Marzec 16, 2010 @ 18:11

    Dawno się nie odzywałem, bo wymyślełem z czym może być to ciasto i wiecie co … może być z popcornem. Lubicie popcorn!!??? jest pyszny, można go dodać ( oczywiście posolony ) do miski z jajkami i wyjdzie pychota. Już jadłem, a jestem szefem kuchnii. Jakbyście mieli pytania to piszcie jak znajde czas to odpisze, Pa pa wam wszystkim, spróbójcie to ciasto z popcornem, koniecznie.

  • By Kasia_s953, Marzec 18, 2010 @ 23:12

    ty potwór – robert de niro, nie wkurzaj mnie , wiem,że robisz to dla beki ,ale twoj sposób… żal nie odzywaj sie juz lepiej

  • By potwór - robert de niro, Kwiecień 12, 2010 @ 17:11

    A kim ty jesteś, że będziesz mnie pouczać? Będę pisać to co mi się podoba, nikt mi tego ni zabroni. A ty babko chyba jesteś jakąś nauczycielką, bo takie ładne i brzmiące pytania wstawiasz, chyba coś w tym jest. Nauczycielka polaka co?

  • By betula, Maj 9, 2010 @ 17:32

    właśnie upiekłam, co prawda 35 min w piecu, i zapomniałaś napisać, ile dodać masła, ale jest boooooskie!!!!! :-))))) Następnym razem zabiorę Kacprowi i Ingolkowi. Zdjęcia wysyłam na priva.
    pozdrawiam z krainy niedzielnych wypieków
    B.

  • By Magda, Sierpień 16, 2010 @ 9:53

    Ale to nie mój przepis, ja wrzuciłam tylko zdjęcia dzieci jak jedzą ciasto wg tego przepisu, dziś znów muszę je robić, bo Kacper ma urodziny i żadnego innego nie chce ;-))

  • By Magda, Sierpień 16, 2010 @ 9:55

    B., apropos chyba nie podejrzewasz mnie, ze pod cudzymi nickami wpisuję przepisy na te strone

  • By Ania, Sierpień 11, 2011 @ 21:11

    a ja juz robie ktorys raz to ciasto i jak pieke 20 minut to skorupka jest na wierzchu ale w srodku jest plynne:( i musze piec bardzooo dluuugo

  • By Martaaa_231, Styczeń 10, 2012 @ 18:48

    Ja polecam piec w 220′ [rzez 20 min i trzymać do ochłodzenia piekarnika cisto wtedy jest twardsze ale nie rozwala się 😀 Pozdrawiam 😀

  • By Katarzyna, Styczeń 27, 2012 @ 18:39

    Hej wiecie jak usunąć sie z tego portalu? Chce to usunac, bo po co mi to zasmieca skrzynke pocztowa, a ciasto brownie jest za pyszne zeby sie nim dzielic z jakimis ulomami z tej str (czyt. komentarze) , Pozdrawiam Kasia ;pp

  • By Ewelina, Lipiec 20, 2012 @ 13:11

    Polecam dać mniej cukru. 300 g to zdecydowanie za dużo, biorąc pod uwagę, że te dwie czekolady same w sobie już mają bardzo dużo cukru. Właśnie spróbowałam. Muszę wrzucić jeszcze raz w piekarnik, bo ze środka wylewa się płynna masa. To pewnie wina tortownicy, która jest wysoka, a przez to ciasto również.

  • By jr, Wrzesień 11, 2012 @ 19:31

    Nie wiem czemu, ale ciasto mi nie wyszło. W ogóle nie wyrosło, zakalec straszny, można by było nim zabić. A szkoda, bo zapowiadało się ciekawie.

    Dodam, że zawsze robiłam brownie z innego przepisu a tym razem chciałam zaoszczędzić na składnikach i proszę…mam nauczkę, że w dobre trzeba inwestować.

    Osobiście polecam przepis ze strony http://pieprzczywanilia.blogspot.com/2008/01/ciasto-czekoladowe-lekkie-jak-chmurka.html – dla bardziej wymagających smakoszy.

  • By Tomasz, Maj 29, 2013 @ 14:54

    Banda internetowych idiotów myli murzynka z brownie, czekają aż im ciasto wyrośnie

  • By babcia gosia, Styczeń 29, 2014 @ 18:53

    ciasta tego typu sa pyszne.to nic ze czasami sie cos nie uda.trzeba cwiczyc.prosze sie nie zrazac.najcudowniejsze jest to ze robimy dla kogos kogo kochamy.pan panie niro moze wynieszac z flaczkami lub nereczkami.wola twoja panie.mam 65 lat i ucze cie obslugi tego tablecika.idzie mi nie bardzo ale bede cwiczyc .pozdrawiam wszystkich smakoszy .babia gosia

  • By kasia, Styczeń 30, 2014 @ 19:53

    jak pisze ze ma być pieczony 20 min, to 20 min. to ciasto ma nie wyrosnąć (ew.minimalnie) i ma być zakalcem :)))

  • By babcia gosia, Luty 7, 2014 @ 20:04

    pani kasiu nie spierajmy sie o czas.nie w kazdym piecu piecze sie 20 min.w jednym troche wiecej a w drugim mniej.trzeba wlaczyc …wyczutke gosposi.podobasz mi sie!ale ciasto jest pyszne.ja daje czekolady mleczne,roztopione a biala w kawalkach.smacznego!

  • By katia, Październik 15, 2016 @ 8:45

    co za ludzie. dla niedoksztalconych. BROWNIE TO CIASTO POLEGAJACE NA ROZPLYWANIU SIE W USTACH CO ZA TYM IDZIE IM WIEKSZY ZAKALEC TYM LEPSZE. POZA TYM TO NAJPROSTSZY PRZEPIS NA CIASTO JAKIE MOZE BYC I NIE WYROSNIE BEZ PROSZKU A NIE O TO TUTAJ CHODZI. POZDRAWIAM – CIASTO BOSKIE.

Inne odnośniki do tego wpisu

RSS feed for comments on this post.

Wpisz komentarz

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.