1 malina2 maliny3 maliny4 maliny5 malin (1 głosów, średnia: 5,00 na 5)
Loading...

Łosoś w papilotach

obrazek - dzwonka łososia

Dzwonka łososia


Składniki:

  • dzwonka z łososia
  • gęsta śmietana
  • cebula
  • listek laurowy
  • masło
  • sól, pieprz

Przygotowanie: Rozgrzać piekarnik do 180 stopni.

Dzwonka opłukać, posolić, popieprzyć, ułożyć każde dzwonko osobno na folii aluminiowej. Pod łososia kładziemy plaster cebuli, listek laurowy. Na łososia kładziemy łyżkę śmietany i wiórek masła. Następnie zawijamy szczelnie łososie w folię w tak zwane papiloty.

Papiloty wkładamy do piekarnika na ok. 30 min.  Pod koniec pieczenia można otworzyć papiloty i wstawić je z powrotem do piekarnika, aby się ładnie przyrumieniły.

Podawać np. z ryżem (z przyprawą curry lub dzikim) i surówką (np. z pora i kiszonego ogórka).

Czas przygotowania ok. 40-50 min.


2 komentarze

  • By admin, Wrzesień 3, 2009 @ 22:00

    Ryba to nie jest danie wegetariańskie. Ryba to ….. mięso !

    „Zakorzenione głęboko w polskiej kulturze kulinarnej rozróżnienie ryb od mięsa zwierząt lądowych ma pod tym względem źródła w regułach postu katolickiego, niemniej zarówno z biologicznego, jak i etycznego punktu widzenia jest ono bezsensowne.” – dziękuję Adrianowi za to wyjaśnienie.

    Trudno się nie zgodzić. Wpis został usunięty z kategorii „Dania wegetariańskie”.

  • By Gari, Kwiecień 15, 2010 @ 17:53

    Jak się mięsko nie podoba to nie jedz!~!

Inne odnośniki do tego wpisu

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Wpisz komentarz

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.