1 malina2 maliny3 maliny4 maliny5 malin (1 głosów, średnia: 4,00 na 5)
Loading...

Makaron z tuńczykiem i kaparami

Składniki:

Makaron z tuńczykiem

Makaron z tuńczykiem i kaparami

  • puszka tuńczyka
  • kapary (mały słoiczek – ok. 6-7 łyżek)
  • makaron – najlepiej grube wstążki
  • śmietana
  • sok z 1/2 cytryny
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1-2 łyżki masła
  • posiekana zielona pietruszka (ok. 2 łyżki)
  • pieprz

Przygotowanie:

Na patelni rozpuścić masło i podsmażyć na złoto cebulę oraz czosnek, dodać tuńczyka, kapary, sok z cytryny oraz pietruszkę. Po chwili dodać śmietanę, wymieszać i doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Wymieszać z ugotowanym makaronem. Danie gotowe, czas przygotowania nie przekracza 15 min. Smacznego 😉


3 komentarze

  • By pawesta, Lipiec 3, 2010 @ 18:14

    to nie jest przepis wegetariański!

  • By Anonim, Lipiec 3, 2010 @ 20:21

    nie jest, przez pomyłkę znalazł się w tej kategorii, dziękuję za spostrzegawczość

  • By berenika, Luty 21, 2013 @ 19:49

    danie pyszne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!zajadała się nim cała moja rodzina.

Inne odnośniki do tego wpisu

RSS feed for comments on this post.

Wpisz komentarz

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.