1 malina2 maliny3 maliny4 maliny5 malin (5 głosów, średnia: 4,40 na 5)
Loading...

Penne z brokułami i serem pleśniowym

Składniki:

    Penne z brokułami

    Penne z brokułami

  • Penne
  • 2 brokuły lub jeden wielki
  • co najmniej 4 ząbki czosnku
  • kubek śmietany (ok. 200-250ml, min. 22%)
  • 150gram lub więcej sera pleśniowego typu roquefort lub gorgonzola (jakiegoś zielonego lub niebieskiego w każdym razie)

Ugotować brokuły do miękkości w wodzie i zetrzeć na tarce (grube oczka). Podsmażyć na oliwie (1 – 2 łyżki) czosnek, zalać śmietana i poczekać, aż się trochę podgotuje. Wrzucić rozdrobniony ser na patelnie i mieszać żeby się w miarę rozpłynęło, wrzucić starte brokuły. Mieszać aż będzie w miarę jednolity sos. Można dodać trochę białego pieprzu.

Podawać z penne al dente, posypane parmezanem.


2 komentarze

  • By Anonim, Maj 26, 2009 @ 10:38

    zawsze się udaje! 🙂

  • By Anonim, Lipiec 21, 2010 @ 16:31

    znam go troszkę inaczej ale jak dla mnie niebo w gębie

Inne odnośniki do tego wpisu

RSS feed for comments on this post.

Wpisz komentarz

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.