1 malina2 maliny3 maliny4 maliny5 malin (3 głosów, średnia: 4,00 na 5)
Loading...

Maliny w towarzystwie jagód pod kruszonką

Ciasto z malin i jagód

Ciasto z malin i jagód

Przepis do wykonania w formie o średnicy 30cm

Składniki:

  • ok. 450 g świeżych lub mrożonych jagód
  • ok 225 g świeżych lub mrożonych malin
  • 3 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

Kruszonka:

  • 75ml cukru
  • 200ml platków owsianych
  • 100ml mąki pszennej
  • 125g margaryny do pieczenia

Wykonanie:

Wysyp owoce do formy. Wymieszaj 2-3 łyżki cukru z łyżeczką mąki ziemniaczanej i posyp owoce.

Wymieszaj wszystkie składniki kruszonki i pokrusz na owoce.

Piecz 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do 225 stopni.  Porcję polej waniliowym sosem,  Smacznego!


Brak komentarzy

Brak komentarzy.

RSS feed for comments on this post.

Wpisz komentarz

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.