Maliny w towarzystwie jagód pod kruszonką
Przepis do wykonania w formie o średnicy 30cm
Składniki:
- ok. 450 g świeżych lub mrożonych jagód
- ok 225 g świeżych lub mrożonych malin
- 3 łyżki cukru
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
Kruszonka:
- 75ml cukru
- 200ml platków owsianych
- 100ml mąki pszennej
- 125g margaryny do pieczenia
Wykonanie:
Wysyp owoce do formy. Wymieszaj 2-3 łyżki cukru z łyżeczką mąki ziemniaczanej i posyp owoce.
Wymieszaj wszystkie składniki kruszonki i pokrusz na owoce.
Piecz 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do 225 stopni. Porcję polej waniliowym sosem, Smacznego!
- Ciasto z malin i jagód
- Dziwnie to wygląda, ale smakuje wyśmienicie
- Maliny w towarzystwie jagód pod kruszonką
- Ciasto z malin i jagód