1 malina2 maliny3 maliny4 maliny5 malin (2 głosów, średnia: 4,50 na 5)
Loading...

Zawijaski z bakłażanów

Składniki:

Zawijaski z bakłażanów z białym serem

Zawijaski z bakłażanów

  • 2 bakłażany
  • biały ser – kostka
  • czosnek – jak kto lubi
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Kroimy bakłażany wzdłuż na ok 0,3 cm plasterki, obsmażamy na bardzo dobrze rozgrzanym oleju do zrumienienia (musi być dobrze rozgrzany ponieważ bakłażany bardzo chłoną tłuszcz) odkładamy na bok aby przestygły.

Nadzienie przygotowujemy z białego sera, najlepiej o gładkiej konsystencji, ale jak mamy zwykły twaróg można dodać do niego trochę śmietany i utrzeć na gładką masę.  Dodajemy wyciśnięty czosnek, przyprawiamy solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy.

Na każdy plasterek bakłażana kładziemy kupkę nadzienia i zwijamy roladkę. Gotowe 🙂


Brak komentarzy

Brak komentarzy.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Wpisz komentarz

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.