1 malina2 maliny3 maliny4 maliny5 malin (3 głosów, średnia: 3,67 na 5)
Loading...

Nalewka malinowa

Składniki:

Nalewka malinowa

Nalewka malinowa

  • 1 kg dojrzałych malin
  • 1/2 kg cukru
  • 1/2 l spirytusy
  • 1/2 l wódki
  • 1/2 szklanki ginu

Przygotowanie:
Maliny zasyp cukrem i zalej alkoholem. Odstaw na 3 miesiące. W tym okresie przynajmniej co 2-3 dni, potrząsaj naczyniem z nalewką, żeby cukier dobrze się rozpuścił.

Źródło: ?Nalewki domowej roboty? – dodatek do Gazety Wyborczej z 22-23 września 2007 r.


2 komentarze

  • By moni, Sierpień 28, 2009 @ 14:39

    Nalewka jest wysmienita, robiliśmy ją według tego przepisu, ale jesli mnie pamięc nie zawodzi dodawalismy do niej też miód.

  • By karman, Wrzesień 1, 2009 @ 22:18

    Nalewka bardzo dobra. Ale moim faworytem nie do pobicia jest pigwówka. Tylko o owoce pigwy teraz jest ciężko.

Inne odnośniki do tego wpisu

RSS feed for comments on this post.

Wpisz komentarz

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.