1 malina2 maliny3 maliny4 maliny5 malin (3 głosów, średnia: 4,33 na 5)
Loading...

Ryba po japońsku

  • 1 kg filetów rybnych

    Rybka po japońsku

    Rybka po japońsku

  • 4 duże cebule
  • słoik ogórków konserwowych
  • słoik papryki konserwowej
    • SOSIK
    • 3/4 szkl. oleju
    • 3/4 szkl. wody
    • 5 łyżek octu
    • 4 łyżki cukru
    • 3 liście laurowe
    • ziele ang., pieprz

      Rybka po japońsku

      Rybka po japońsku

    • 4 łyżki przecieru pomidorowego
    • ok.6-7 łyżek keczupu

Rybę usmażyć w kawałkach w panierce (jajko, bułka tarta). Ogórki i paprykę drobno pokroić w kostkę. Cebulę zeszklić na oliwie. Na półmisku układać kolejno rybę, warstwę cebulki, papryki i ogórków. Składniki sosu pogotować. Gorącym sosem zalać filety . Podawać.

SMACZNEGO :-)))

Ryba po japońsku

Ryba po japońsku


2 komentarze

  • By admin, Wrzesień 3, 2009 @ 22:00

    Ryba to nie jest danie wegetariańskie. Ryba to ….. mięso !

    „Zakorzenione głęboko w polskiej kulturze kulinarnej rozróżnienie ryb od mięsa zwierząt lądowych ma pod tym względem źródła w regułach postu katolickiego, niemniej zarówno z biologicznego, jak i etycznego punktu widzenia jest ono bezsensowne.” – dziękuję Adrianowi za to wyjaśnienie.

    Trudno się nie zgodzić. Wpis został usunięty z kategorii „Dania wegetariańskie”.

  • By noemi181, Maj 17, 2011 @ 14:30

    fajny przepis myślę, że warto go wysłać na konkurs na stronie http://www.kpryba.pl

Inne odnośniki do tego wpisu

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Wpisz komentarz

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.